iNGLASNING AV BALKONG

Njut av balkongen året runt

Med inglasning kan du skydda din balkong, uteplats, trädgård, och andra utomhusutrymmen, utan att kompromissa estetiskt. Det gör att du har ett till utrymme där du kan tillbringa mer tid med familj och vänner, oberoende av väderförhållanden.

En balkong, oavsett storlek, erbjuder en plats där du kan slappna av när du önskar. Men med regn som sipprar in, störande vind och kalla månader som gör din charmiga balkong ogästvänlig och övergiven så sjunker komforten.

Det är dags att återta din balkong och ge dig själv det liv du förtjänar! Be om en offert på inglasning från Vitroglas,  så att du kan njuta av din balkong precis när du vill.

Kostnadsfri offert och hembesök

VI RINGER DIG!

Be om offert, utan förpliktelser, för att glasa in din balkong

Genom att skicka formuläret så godkänns vår integritetspolicy

Därför borde du glasa in din balkong

Glöm bort traditionella balkonginglasningar. Vanliga aluminiumprofiler som håller fast glasen skymmer utsikten och omvandlar istället din vackra, öppna balkong till ett växthusliknande utrymme.

Vitroglas balkonginglasningar står i kontrast till detta – de erbjuder gränslösa möjligheter för ditt utrymme.

  • Systemet har inga aluminiumprofiler – det är fäst med skenor nedtill och upptill.
  • Detta håller utsikten intakt så du kan njuta av den till 100 procent.
  • Tillåter en rörlig struktur – på några sekunder kan du skjuta varje parti åt sidan tills hela balkongen är öppen igen, som om du aldrig hade glasat in den.
  • Om det plötsligt regnar eller vinden blir obehaglig så stänger du på ett ögonblick och är redo att fortsätta njuta av balkongen!

Genom att installera samma system som vi använder för våra terrassinglasningar på din balkong, skapar du ett utrymme där du enkelt kan reglera inomhusklimatet. Detta gör balkongen till en njutbar plats både under sommar och vinter.

Och gatubullret? Med vårt glas minskar det med upp till 60 decibel!

Inglasning av moderna balkonger

Fördelar med att glasa in din balkong

Vitroglas inglasningar har upp till tio millimeter tjockt, härdat glas. Det är ett högkvalitativt glas som genomgår en industriell härdningsprocess som gör det mer motståndskraftigt och flexibelt. Det är även säkerhetsbehandlat, så ifall det mot förmodan skulle gå sönder så splittras det i småbitar utan vass kant.

Här är några av fördelarna du kan få genom att glasa in din terrass eller balkong:

  1. Utökad bostadsyta: Med inglasning så låter du utomhusytan utöka området du kan använda i ditt hem.
  2. Lägre ljudnivå: Även om det är trevligt att sitta på balkongen och njuta av utsikten så kan buller utifrån vara irriterande. Genom att sluta till utrymmet kan du avsevärt minska ljudföroreningar och njuta av en tystare och mer intim miljö att dela med familjen.
  3. Lägre föroreningar: Balkonger och trädgårdar kan vara källa till smuts och damm i hemmet, särskilt om du bor i ett område med trafik. Genom att stänga till dessa utrymmen kan du minska mängden föroreningar som kommer in i ditt hem och upprätthålla en hälsosammare miljö.
  4. Förbättrad säkerhet: Terrasser och balkonger är sårbara punkter där inkräktare ta sig in i bostaden. Genom att stänga till dessa utrymmen kan du förbättra säkerheten i ditt hem.
  5. Egen klimatzon: Med lämplig inglasning kan du anpassa klimatet efter årstid. Du kan njuta av sommaren utan att känna dig så varm, eller se snön falla utan att frysa.

Du behöver dock också ta i åtanke estetiken och nyttan för att inglasningen ska passa just din balkong. Det är något som förbättrar upplevelsen. Vi har över ett decennium av erfarenhet och bakom oss finns hundratals olika installationer av inglasning för verandor, balkonger, terrasser, etc.

Det är dags att glasa din balkong och förvandla den till en speciell plats där ni njuta av solljus även på vintern. Din urbana trädgård, ditt minigym, din myshörna eller barnens lekplats.

Fråga oss om en offert på glaspartier, helt kostnadsfritt, och låt oss ge din balkong ett liv, oavsett hur liten den är.

Pris för inglasning av balkong

På Vitroglas är vi specialiserade på inglasningar av hög kvalitet, anpasssade just för dig. Vi förstår att varje hem är unikt, vilket också gör varje kunds behov unikt.

Därför erbjuder vi individuella offerter för varje balkong, skräddarsydda efter dina specifika behov. Vi arbetar med dig för att förstå dina krav och preferenser så vi kan skapa en offert som exakt passar just ditt projekt.

Oavsett storlek eller komplexitet i ditt projekt så är vi här för att hjälpa dig. Vårt team av experter på balkonginglasning kommer att se till att du får den bästa servicen och den perfekta lösningen för just din situation.

Kontakta oss idag för en offert, helt kostnadsfritt.

Vanliga frågor om inglasning av balkong

Kostnaden för att glasa en balkong beror på höjden och längden, vinkeln på den samt vilken typ av inglasning du vill ha. Vissa juridiska aspekter kan också behöva tas hänsyn till. För mer information – klicka här.

Vitroglas har erfarenhet av att glasa in balkonger av alla typer och storlekar, och vi anpassar alltid oss till varje kunds behov. Vi är tillverkare vilket gör att vi kan ta fram olika storlekar och kan glasa in såväl den största som minsta balkongen.

När du väljer inglasning så måste du väga in faktorer som det lokala klimatet, syftet med inglasningen (t.ex. att utöka bostadsyta, skapa väderskydd etc.), design, estetik, nödvändigt underhåll, materialens kvalitet och hållbarhet samt din budget.

Att glada in din balkong kan ge flera fördelar som till exempel att utöka bostadsutrymmet, skydda mot dåligt väder, förbättra energieffektiviteten, minska yttre buller, öka säkerheten och höja fastighetsvärdet.

Installationstiden kan ta en till flera dagar beroende på typen av inglasning, balkongens storlek och platsens förutsättningar.

Processen omfattar mätning och förberedelse av området, tillverkning och installation av glaspartierna och sist slutjusteringar.

Materialen som är mest tåliga mot väder och slitage vid inglasning av balkong är aluminium, PVC, och laminerat glas eller dubbla glas. Dessa material erbjuder god motståndskraft mot korrosion, slitage och hårda väderförhållanden.
Anpassningsalternativ för balkonginglasning kan inkludera val av material, ytbehandlingar, färger, glas och öppningssystem. Dessutom anpassas inglasningen till balkongens form och storlek.
För att ordentligt underhålla och rengöra en balkonginglasning så rengör man regelbundet med mild tvål och vatten, kontrollerar och reparerar tätningarna och packningar samt smörjer delarna