inglasning av uteplatser

Ta vara på möjligheten att vara utomhus året runt

Att kunna njuta av en uteplats hemma betraktas av många som en verklig vardagslyx, och att glasa in uteplatsen är den perfekta lösningen för att kunna ta vara på den året runt.

Uteplatser är mer än bara en plats; de är en bro mellan hemmets komfort och naturen, men alltför ofta begränsas användningen av dom av regn eller kyla. Med Vitroglas finns det inte längre några hinder. Genom en inglasning av din uteplats kan du njuta av den i alla väder, hela året.

Utforska möjligheterna med härdat glas för både inre och yttre uteplatser genom våra rörliga tak och glaspartier.

Kostnadsfri offert och hembesök

VI RINGER DIG!

Be om offert, utan förpliktelser, för att glasa in din uteplats

Genom att skicka formuläret så godkänns vår integritetspolicy

inglasning av alla slags uteplatser

Inglasning av uteplatser

Att ta vara på din terass eller veranda har aldrig varit enklare. Med Vitroglas breda utbud av inglasningsalternativ kan din uteplats enkelt förvandlas till en integrerad del av ditt hem eller din verksamhetslokal, och öppna upp nya möjligheter för hur du använder ditt boende.

För de dagar då du önskar känna av utomhusluften fullt ut så kan du med våra flexibla lösningar öppna upp inglasningen helt och hållet.

Varför borde jag glasa in min uteplats?

Genom att glasa in en uteplats så kan du dra nytta av den när som helst på året, oavsett väder. Dessutom kommer det att förbättra energieffektiviteten i ditt hem eftersom du bättre kan kontrollera temperaturen. 

Fördelar med att tillsluta din uteplats med Vitroglas

Det som utmärker vårt system från traditionell inglasning är dess flexibilitet och mångsidighet.

Vi förstår att du inte önskar vill din uteplats till ett växthus. Du vill fortsätta att njuta av direkt solljus och frisk luft, samtidigt som du har möjlighet att öppna upp och stänga din uteplats för att kunna använda den både under sommar och vinter. Vitroglas glaspartier och tak erbjuder en flexibel lösning, och våra glaspartier kräver inte metallprofiler för att hållas på plats; de är istället säkrade med skenor både på golvet och i taket.

Detta bevarar inte bara utsikten utan tillåter dig också att fälla undan dem helt och hållet, vilket lämnar utrymmet nästan 100 procent öppet. När det gäller taken erbjuder vi även dem med möjlighet till manuell eller elektrisk öppning, vilket möjliggör ett fritt flöde av luft och dagsljus.

Om du vill göra uteplatsen lite mer privat kan vi installera glas som är delvis ogenomskinligt, för att skydda privatlivet från nyfikna grannar. 

cerramiento de porche independiente
convertir porche en gimnasio acristalado

Fördelar med att installera inglasning i din trädgård

En väldesignad inglasning kan göra underverk för din trädgård och erbjuda dig många fördelar:

  • Utökad bostadsyta: Att glasa in en uteplats gör att du kan utöka ditt hem med ett extra utrymme för utegym, vardagsrum, matsal, lekplats eller till och med arbetsplats.
  • Skydd mot väder och vind: Med en inglasad uteplats kan du njuta av din utomhusmiljö oavsett väder.
  • Ökad säkerhet och mer privatliv: En inglasad uteplats förbättrar även din bostads säkerhet genom att skydda mot obehöriga och skapar en mer privat miljö.
  • Höjt fastighetsvärde: Inglasning av din trädgård höjer inte bara din bostads estetik och användbarhet utan kan även leda till ett ökat värde på bostadsmarknaden.

Du bestämmer hur din uteplats ska glasas in

Oavsett storlek eller form på ditt utomhusutrymme kan vi glasa in din uteplats och omvandla den till just den plats som du vill ha.

För mindre uteplatser kan ett fast, transparent tak som släpper igenom ljus men leder bort regn vara tillräckligt.

Större uteplatser erbjuder fler möjligheter, som att glasa in ett område med både tak och glaspartier, medan en annan del kan förbli helt öppen. Detta är perfekt för utrymmen med en sommarpool eller ett fruktträd som ger skugga.

Vi använder enbart härdat glas, ett material som är både starkt och flexibelt, tål termiska chocker och, vid ett eventuellt kras, faller sönder i små, ofarliga bitar.

Dess egenskaper förbättrar luftkonditionering i det inneslutna utrymmet, vilket öppnar upp en värld av möjligheter för din uteplats.

En växthusliknande trädgård inomhus? En lounge under ett genomskinligt tak, fyllt av naturligt ljus men skyddat från nyfikna blickar? Ett lekområde för alla årstider? Ett lyxigt hem för din hund?

Din trädgård kan bli precis vad du önskar!
Kontakta oss för en kostnadsfri offert på inglasning av din uteplats.

Vanliga frågor om inglasning av uteplats

Priset för att glasa in en uteplats varierar avsevärt beroende på dess egenskaper, materialen som används, dess omfattning och vilken typ av inglasning som ska installeras.

Kostnaden för att glasa in en yttre uteplats är oftast något högre, eftersom det vanligtvis krävs att en struktur upprättas på sidor som inte gränsar till en befintlig vägg.

Priset för inglasning av en inre uteplats är vanligtvis lägre än för en yttre, eftersom det ofta finns fler väggar som kan fungera som stödstruktur.

För att få en uppskattning av priset för inglasning av din uteplats, rekommenderar vi att en av våra tekniker får analysera din uteplats. På så sätt kan vi utveckla en offert som uppfyller alla dina behov. 

Det är möjligt att glasa in vilken typ av innergård som helst, förutsatt att det finns tillräckligt med utrymme att arbeta på och en minimal yta där delarna för inglasningen kan installeras.

De vanligaste materialen för inglasningar av uteplatser inkluderar aluminium, glas, trä och PVC. Varje material erbjuder olika fördelar och nackdelar när det kommer till utseende, hållbarhet och underhåll. Glas är det mest efterfrågade materialet eftersom det tillåter naturligt ljus att flöda in och erbjuder panoramavyer.

Tåligheten hos inglasningar beror starkt på materialens och konstruktionens kvalitet. Inglasningar gjorda av högkvalitativt aluminium och glas är korrosionsbeständiga och kan stå emot både starka vindar och kraftiga regnskurar. Träinneslutningar kan också vara hållbara om de är tillverkade av behandlat trä och underhålls korrekt. Det är avgörande att välja en inneslutning som är designad för att motstå just de klimatförhållanden som råder i ditt område och att säkerställa att den installeras korrekt för att garantera dess hållbarhet och långvariga prestanda.

Tiden det tar att installera en inglasning för uteplatsen varierar beroende på flera faktorer, inklusive projektets storlek, val av material, designens komplexitet och rådande väderförhållanden. Generellt kan installationen ta allt från några dagar till flera veckor. Det är avgörande att samarbeta med en erfaren entreprenör som kan ge en realistisk tidsuppskattning för att slutföra ditt projekt.

Underhållet för inglasningar varierar beroende på vilket material de är tillverkade av. Inglasningar gjorda av aluminium och glas kräver generellt sett mindre underhåll jämfört med de som är tillverkade av trä.

För aluminium- och glas är det tillräckligt att regelbundet rengöra ytor med vatten och mild tvål för att hålla dem i gott skick. Det är också viktigt att kontrollera och justera gångjärn samt lås på fönster och dörrar med jämna mellanrum för att säkerställa deras funktion och hållbarhet.

När det gäller trä så krävs mer omfattande underhåll. Träet bör behandlas med skyddande sealant och målas om vartannat till vart tredje år för att skydda mot fukt och skadedjur. Dessutom bör träet regelbundet inspekteras för tecken på slitage eller skador, med nödvändiga reparationer utförda vid behov för att förlänga dess livslängd.

Genom att följa dessa underhållsråd kan du säkerställa att din inglasning förblir vacker och funktionell år efter år.

Ja, det är fullt möjligt att installera en inglasning på en uteplats med oregelbundna dimensioner eller i vinkel. Skräddarsydda inglasningar kan designas och tillverkas för att passa just din uteplats unika form och storlek. Detta gör att du kan utnyttja tillgängligt utrymme till max och säkerställer att inglasningen harmoniserar väl med ditt hems övergripande design. Genom att samarbeta med en erfaren entreprenör får du en inglasning som perfekt anpassar sig efter din uteplats unika egenskaper.

En väl utformad och installerad inglasning av uteplatsen kan avsevärt förbättra ditt hems energieffektivitet genom att tillföra extra värmeisolering och minska värmeförlust eller oönskat värmegenomsläpp. Detta kan leda till lägre kostnader för uppvärmning och kylning, samtidigt som det ökar komforten inomhus. För att uppnå optimal energieffektivitet är det rekommenderat att använda dubbelglas eller termiskt isolerat glas, samt att se till att alla skarvar och anslutningar är ordentligt tätade.

Ja, du kan definitivt skräddarsy designen på din inglasning så att den harmoniserar med din bostads stil och arkitektur. Inglasningar för uteplatser är tillgängliga i ett brett utbud av material, färger och finishar, vilket ger dig friheten att välja ett utseende som bäst överensstämmer med dina preferenser och din bostads karaktär.